4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Vijesti

Križevačko veliko spravišče ove se godine održava od 14. do 17. lipnja. Treći dan Spravišča započeo je akcijom „Sigurno i vješto u prometu“ koju su organizirala AMK „Križevci“ i Policijska postaja Križevci. Gradska knjižnica održala je u svom atriju Tržnicu knjiga na kojoj su posjetitelji imali prilike tržiti ili pak kupiti knjigu. Križevački likovni krug predstavio je slike svojih članova i imao akcijsku prodaju slika na otvorenom.

IMG 0731

Križevačka djevojačka straža ove godine obilježava deset godina postojanja pa je tim povodom u sklopu Križevačkog velikog spravišča okupila velik broj povijesnih postrojbi.

IMG 0739

U subotu, 16. lipnja u sklopu projekta „Cyclo-Net“ održana je „Volovska biciklijada“ koja je okupila preko 50 sudionika. 

IMG 0710

fotoU petak, 15. lipnja službeno je otvorena središnja turističko kulturna manifestacija grada Križevaca i okolice Križevačko veliko spravišče.

U sklopu Križevačkog velikog spravišča održana je akcija spretnosti u vožnji „Sigurno i vješto u prometu“ na kojoj su sudjelovala djeca iz svih vrtića na području Grada Križevaca.

IMG 0670

U sklopu Križevačkog velikog spravišča po prvi je puta nakon dugo vremena održano natjecanje pjevača amatera „Prvi pljesak 2018.“ koji je organizirao portal prigorski.hr.

IMG 0651

U sklopu Križevačkog velikog spravišča jučer je u Likovnoj galeriji otvorena izložba „Pet desetljeća Spravišča“ koju su pripremili Damjan Abou Aldan i Nikola Ostojčić pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i Turističke zajednice grada Križevaca.

IMG 0610

U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ Križevci jučer je otvorena izložba Vesne Gužvinec „Magija baroka“.

IMG 0605

Poštovani dobrovoljni darivatelji krvi,

Danas obilježavamo naš dan, Svjetski dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Hvala vam na svakoj dozi darovane krvi i hvala vam što tako pomažete u liječenju i spašavanju ljudskih života.
Ovim putem upućujem vam iskrene čestitke povodom Svjetskog dana darivatelja krvi te vam želim puno zdravlja.

 

Vaš gradonačelnik
Mario Rajn

darivanje krvi3

Križevački likovni krug i ove je godine uoči Križevačkog velikog spravišča organizirao godišnju izložbu radova koji su nastali nakon prošlogodišnje izložbe. 

IMG 0558

Nazad na vrh