U sklopu Križevačkog velikog spravišča po prvi je puta nakon dugo vremena održano natjecanje pjevača amatera „Prvi pljesak 2018.“ koji je organizirao portal prigorski.hr.

IMG 0651


Za najbolji glas “Prvog pljeska” natjecali su se Sarah Posavec iz Koprivnice, Neven Novoselec iz Preseke, Marina Žepec iz Špiranca, Lana Trempetić iz Dubrave, Tena Kiš iz Sesveta, Ivana Horvat iz Međe, Igor Juričko iz Zabrđa, Maja Holenda iz Križevaca, Andrija Herendić iz Poljane Križevačke, Dorotea Čvagić iz Koprivnice i Božo Kuharović iz Zaistovca. Njihove glasovne sposobnosti u žiriju su pratili Ozren Bogdanović, Stjepan Fortuna, Rajka Bajsić Tepeš, Jelena Stanković, Hrvoje Biondić i predstavnik sponzora Dražen Zemun. Najboljim glasom “Prvog pljeska” proglašena je Ivana Horvat kojoj je pripalo 1500 kuna, drugo mjesto donosi 1000 kuna i otišlo je u ruke Tene Kiš, a treće mjesto i 500 kuna Lani Trempetić.
Ostali natjecatelji primili su poklone Frizerlanda, Restorana “Kalnička kljet” i Grafocentra, a sponzor “Prvog pljeska” bila je i Camellia, obrt za trgovinu i cvjećarnica. Na početku programa sve je prigodnim riječima pozdravio glavni urednik portala prigorski.hr Željko Picig, a na kraju je nagrade najboljima uručio gradonačelnik Mario Rajn.
U sklopu Prvog pljeska nastupili su i Kids from the sky.