Križevačko veliko spravišče ove se godine održava od 14. do 17. lipnja. Treći dan Spravišča započeo je akcijom „Sigurno i vješto u prometu“ koju su organizirala AMK „Križevci“ i Policijska postaja Križevci. Gradska knjižnica održala je u svom atriju Tržnicu knjiga na kojoj su posjetitelji imali prilike tržiti ili pak kupiti knjigu. Križevački likovni krug predstavio je slike svojih članova i imao akcijsku prodaju slika na otvorenom.

IMG 0731

 

Treći dan Spravišča bio je obilježen i velikim brojem sportskih događanja pa je tako Nogometni klub Križevci organizirao Križevačko nogometno spravišče s uzrastima U-8, U-10 i U-12. Boćarski klub Bulin-Pan održao je natjecanje u boćanju, Ženski odbojkaški klub Križevci održao je ženski odbojkaški turnir dok je Udruga škola košarke Križevci održala Memorijalni turnir veterana, a ljubitelji bicikala mogli su se okušati u „Volovskoj biciklijadi“.
Križevci su bili jedan od 35 gradova diljem Republike Hrvatske u kojima je obilježen Međunarodni dan joge i to na manifestaciji „Yoga i vege klopa“ koja je održana na Nemčićevom trgu u organizaciji Udruge K.V.A.R.K.
Pored toga, Udruga K.V.A.R.K. organizirala je i kreativnu radionicu za odrasle, radionicu žongliranja/zračnih akrobacija, cirkusku predstavu „Klaun Ludek i šašavo šalabajzanje“ te vatreni show Las Calaveras.
U organizaciji Udruge P.O.I.N.T. u Atriju likovne galerije održano je „Križevačko kvizišče“ – kviz znanja o osobama, događajima i mjestima iz povijesti i sadašnjosti Križevaca. Treći dan Spravišča obilježio je i Poohfest na kojem su nastupili Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec te Gradski puhački orkestar Križevci.
Udruga vinara i vinogradara „Bilikum“ organizirala je „Večer vina i čvaraka“ gdje su posjetitelji mogli isprobati najbolja domaća vina križevačkog područja te se počastiti gastronomskim delicijama ovoga kraja.
Treći dan Spravišča završio je koncertom Zvonka Bogdana na glavnoj pozornici i nastupom DJ-a Marija Kovača u dvorištu Inkubatora.