ZAŠTO ŽIVJETI U KRIŽEVCIMA 


Grad je smješten u blizini Zagreba, ali i ostalih regionalnih središta ovog dijela Hrvatske, a istovremeno nudi sve prednosti života u malom gradu kao što su: niske cijene nekretnina, niži ukupni troškovi života, veća sigurnost življenja-Križevci su prema službenim statističkim podacima Ministarstva unutarnjih poslova već nekoliko godina među najsigurnijim gradovima s vrlo niskom stopom kriminaliteta.
U gradu su zbrinuta djeca predškolske dobi kroz četiri dječja vrtića te ne postoje liste čekanja na upis, a grad sufinancira veći dio cijene smještaja. Ostala obrazovana infrastruktura također prati potrebe mladih obitelji pa tako postoje četiri osnovne škole, od kojih je jedna glazbena te jedna za djecu s posebnim potrebama, tri srednje škole: gimnazija, obrtnička i gospodarska škola te dvije visokoobrazovne institucije.
Grad prati mlade i kroz razvijen program kreditiranja svih studenata, kojima kredit može postati stipendija ukoliko završe fakultet u roku te ostanu živjeti u Križevcima.
Za poduzetnike koji odluče ovdje poslovati, Grad također ima niz prednosti i subvencija, bilo kroz poticaje u Poslovnim zonama ili povoljne poduzetničke kredite.
Briga za starije također se nalazi visoko na listi prioriteta ovog grada te je upravo pred završetkom izgradnja modernog Doma za starije i nemoćne u kojem će smještaj za dio korisnika također biti subvencioniran.