4

GRADSKA UPRAVA - naslovna

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Križevcima za sufinanciranje projekt poboljšanja materijalnih uvjeta u Dječjem vrtiću Križevci.

VIJEST

 

Projekt obuhvaća adaptaciju pet sanitarnih čvorova, adaptaciju parketa u dvorani, ugradnju kliznih pregradnih stijena kako bi se dvorana mogla istovremeno koristiti s drugim aktivnostima u vrtiću te postavljanje zaštitne ograde na terasi jasličke grupe. Ukupna vrijednost projekta je 628.587,50 kuna, a iznos odobren za sufinanciranje je 172.861,00 kuna.
Posjetimo, Grad Križevci pripremio je i projekt energetske obnove zgrade Dječjeg vrtića Križevci za koji je Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja odobrilo 2.143.945,00 kuna bespovratnih sredstava. Ukupna vrijednost projekta je 3.576.556,25 kuna, a obuhvaća obnovu ovojnice zgrade, djelomičnu zamjenu stolarije, postavu solarnih kolektora za pripremu potrošne tople vode, zamjenu postojećeg sustava grijanja prostora s kondenzacijskim kotlom, ugradnju termostatskih ventila, zamjenu dijela rasvjetnih tijela, automatizaciju mjerenje potrošnje energije zgrade i uvođenje sustava daljinskog očitanja potrošnje energije i vode.
„Provedbom ova dva projekta, djeca i odgajatelji u Dječjem vrtiću Križevci imat će znatno bolje uvjete za rad. Ono što još preostaje riješiti je problem parkiranja, ali na tome radimo i imamo već nekoliko rješenja kako riješiti prometni čep koji je trenutno kod gradskog vrtića,“ istaknuo je gradonačelnik Mario Rajn.

Nazad na vrh