Grad Križevce danas je posjetio ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved sa suradnicima. Na početku posjeta, ministar Medved i gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenikom gradonačelnika Marijem Martinčevićem, saborski zastupnik Branko Hrg te predstavnici braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijenac i zapalili svijeće u spomen na poginule branitelje kod Perivoja ratnika. 

 

IMG 0500

Nakon odavanja počasti, gradonačelnik Rajn je upoznao ministra s prijedlogom o preseljenju spomenika poginulim braniteljima na novu lokaciju u središnji prostor nekadašnje vojarne, a ministar je istaknuo svoju podršku ovom prijedlogu.
Drago mi je da smo počeli ovaj posjet upravo posjetom našem spomen obilježju. Ukratko smo vas upoznali s planovima za sljedeću godinu. Zajedničkim pristupom u dogovoru s predstavnicima braniteljskih udruga imamo rješenje koje će dostojno i dugovječno obilježavati sav doprinos i zasluge naših branitelja,“ naglasio je gradonačelnik Mario Rajn na početku radnog sastanka s ministrom i predstavnicima braniteljskih udruga te uputio zahvalu ministru na njegovoj posjeti.
Raduje me ovo zajedništvo koje vidimo u Križevcima, međusobno razumijevanje i usklađenost u projektima,“ istaknuo je ministar Medved i predstavio mnogobrojne aktivnosti i planove Ministarstva hrvatskih branitelja s posebnim naglaskom na suradnju tvrtke Podravka i braniteljskih zadruga kroz otkup proizvoda. Dodao je kako je već u roku od šest mjeseci od potpisivanja Sporazuma s Podravkom osiguran otkup 400 tona proizvoda braniteljskih zadruga.
Tom prigodom i gradonačelnik i ministar uputili su zahvalu križevačkom branitelju, pukovniku Zvonku Belji na njegovom doprinosu ovom projektu.
Djelovanje križevačkih branitelja predstavio je predsjednik Odbora za branitelje u Gradskom vijeću Grada Križevaca Božo Lazar dok su projekte križevačkih branitelja predstavili Đuro Škvorc i Zvonko Beljo, a riječ je o sljedećim projektima: Stručno edukacijski izlet učenika osmih razreda osnovnih škola na području Zapadne Slavonije, Promicanje vrijednosti Domovinskog rata u školama Koprivničko-križevačke županije te Suradnja Ministarstva hrvatskih branitelja i Podravke.

Ovom posjetu ispred Grada Križevaca prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za pravne i opće poslove Sandra Vuketić.