U svibnju je održano posljednje, 4. kolo Croatian Makers lige –natjecanja iz robotike i programiranja. Liga je dio projekta Croatian Makers koji je 2014. godine pokrenuo Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM).

CML

 

Cilj Lige je omogućiti široko uključivanje robotike, automatike i programiranja u edukaciju u osnovnim školama. Ove godine natjecalo se ukupno 70 ekipa iz škola diljem Hrvatske, a najboljih 35 pozvano je na završno superfinale Croatian Makers lige koje će se održati u Zagrebu 16. lipnja. Učenici OŠ „Vladimir Nazor“ Križevci pozvani su na superfinale kao ekipa koja je u Koprivničko – križevačkoj županiji osvojila najviše bodova i zauzela prvo mjesto . U 4. kolu, koje je održano u suradnji s INA-om, natjecatelji su imali zadatak programirati svoje robote (cisterne za prijevoz nafte) da što prije i sigurnije prijeđu stazu tj. prevezu gorivo do benzinskih postaja.
Robotika je u OŠ „Vladimir Nazor“ uvedena kao izvannastavna aktivnost prije desetak godina na inicijativu učitelja Tomice Turkovića koji otad kontinuirano postiže odlične rezultate sa svojim učenicima.

Andrea Katanović Babić