U Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga jučer je predstavljena didaktička oprema koja je nabavljena u sklopu projekta „Budi heroj – volontiraj“ koji provodi Gradsko društvo Crvenog križa Križevci.

unnamed 2


Partner projekta je Gimnazija Ivana Zakmardija Dijakovečkoga, a u provedbu su uključeni Klub mladih i Klub dijabetičara te Biološka grupa Gimnazije.
Projekt je usmjeren mladima te je cilj ovog projekta kroz aktivnosti namijenjene mladima i volonterima osnažiti suradnju između mladih i ostalih sudionika lokalne zajednice, a sve u svrhu podizanja kvalitete života mladih i krajnjih korisnika. Kroz projekt će se provoditi edukativne aktivnosti, sportsko-rekreativne aktivnosti s Klubom dijabetičara, zdravstvene aktivnosti s Klubom dijabetičara, razmjena iskustava s Klubovima mladih GDCK Dubrovnik, Karlovac, Knin, volontiranje u Socijalnoj samoposluzi, razvijanje kreativnosti kroz radionice te promoviranje volonterstva.
Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u iznosu od 119.000,00 kuna, a projekt se provodi u razdoblju od 1. studenog 2017. godine pa do 31. listopada 2018. godine.
Jučerašnjoj promociji didaktičke opreme – štapova, pinofit-traka, mekanih lopti, medicinskih lopti i bučica u ime Grada Križevaca prisustvovao je pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.
Projekt je predstavila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Križevci Đurđica Trbus istaknuvši kako se navedena didaktička oprema koristi u sklopu Sportsko-rekreativne aktivnosti s Klubom dijabetičara osnovanom u Gradskom društvu Crvenog križa Križevci za održavanje rekreativnog programa ( tjelovježba) koji se provodi u Sportskoj dvorani Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci.