U organizaciji Gospodarskog-interesnog udruženja Promins u Hotelu „Kalnik“ održan je „Promins forum – Sjeverna Hrvatska“ s ciljem predstavljanja zakonskih regulativa i prostornog planiranja okupljenim sudionicima.

IMG 0392


Na početku je okupljene, ispred organizatora, pozdravio direktor GIU Promins Gordan Šredl istaknuvši kako je glavni cilj ovog skupa pružiti relevantne informacije s kojima će se kasnije moći kvalitetnije pristupiti institucijama.
„Izrazito mi je zadovoljstvo biti u ovom društvu pogotovo zbog tematike koja je od interesa za Grad Križevce,“ naglasio je gradonačelnik Mario Rajn te poželio dobrodošlicu svima u Križevce.
Ispred domaćina obratio se predsjednik Uprave tvrtke Radnik d.d. Mirko Habijanec: „Ovaj skup Prominsa jedan je napredak u raščišćivanju i doprinosu boljem gospodarenju s našim mineralnim sirovinama koji ima velik utjecaj na javni sektor i gospodarstvo.“
Nakon uvodnih riječi, uslijedila su izlaganja na temu istraživanja i eksploatacije mineralnih sirovina RH, viška materijala kod građevinskih iskopa, nadzora toka građevinskog otpada, inspekcijskog nadzora, Zakona o prostornom uređenju te prostorno planskim zaprekama za eksploataciju mineralnih sirovina, a koje su izložili predstavnici GIU Prominsa, Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja te Ministarstva zaštite okoliša i energetike.